top of page
  • Forfatters billedeeaeskildsen

Skab et fælles udgangspunkt

Opdateret: 5. apr. 2022

Du skal facilitere en gruppe meget forskellige interessenter, der skal arbejde sammen mod et fælles mål. Hvordan sikrer du fælles fodslag, frem for at deltagerne rider på egne kæpheste?


En visualisering af jeres udgangspunkt sikrer at alle har samme opfattelse af målgrupper og opgaven, inden I går i gang.


Marias naturvidenskabelige rejse, Naturfagsstrategi. Astra. Ea Eskildsen
Workshop med udgangspunkt i Marias naturvidenskabelige rejse

Marias naturvidenskabelige rejse fik eget liv

Et eksempel på en visualisering af et fælles udgangspunkt er 'Marias naturvidenskabelige rejse', som jeg skabte for Astra, der havde brug for en fælles referenceramme for 50 interessenter, der skulle blive enige om anbefalinger til en national strategi for undervisning i naturfag i Danmark.


Visualiseringen viser de vigtigste elementer i en elevs (Maria) rejse gennem uddannelsessystemet med nedslag der hvor hun møder naturfagene. Det er ikke en vision for hvordan verden kunne se ud i fremtiden, men viser tingene som de er, med de uhensigtsmæssige virkninger som interessenterne netop skulle arbejde sammen for rette op på.

Marias naturvidenskabelige rejse, Ea Eskildsen
Marias naturvidenskabelige rejse

Alle kender 'Maria'

Originalen blev hængt op ved opstartsmødet, hvor den blev brugt til at sætte dagsordenen for den fælles udfordring, som gruppen skulle løse.

I løbet af mødet begyndte deltagerne spontant at referere til 'Maria', som den centrale person, deres arbejde drejede sig om.


Over årene har Marias naturvidenskabelige rejse fået sit eget liv på skoler og i kommuner, hvor tegningen skaber dialog, uafhængigt af det oprindelige projekt.Stor original og mindre genoptryk

Originalen til denne visualisering er ca. 1x4 meter og blev i samarbejde med Astras konsulent tegnet i hånden på et stort stykke papir, der var hængt op på væggen.


'Marias naturvidenskabelige rejse' er efterfølgende blevet trykt op flere gange i en foldbar A4 udgave, der er nem at have med til møder.
Σχόλια


bottom of page